COVID-19

Heeft u nog andere vragen wat betreft COVID-19? U kunt ons altijd bereiken via info@museumconsulenten.nl

COVID-19

Musea en andere culturele instellingen zijn sinds 1 juni weer open! Maar hoe doe je dit veilig? Bekijk de onderstaande documenten voor meer informatie.

Kickstartcultuurfonds

Het Kickstart Cultuurfonds biedt financiële ondersteuning aan onder andere musea om aanpassingen aan de 1,5 metersamenleving door te kunnen voeren.

Kunst en cultuur verbinden mensen met elkaar en zijn daarmee onmisbaar voor een vitale samenleving. Het Kickstart Cultuurfonds is een tijdelijk fonds en heeft ruim 16 miljoen euro beschikbaar.

Nieuwsgierig of uw museum voldoet aan een bijdrage? Kijk op de website https://kickstartcultuurfonds.nl/museum voor meer informatie en wat nodig is voor een aanvraag.

DOWNLOADS & LITERATUURTIPS

Richtlijnen en maatregelen NRG

Hier vindt je de verzameling richtlijnen en maatregelen van de NRG. Dit document is bedoeld als hulpmiddel bij het opstellen van een eigen protocol betreffend het veilig werken met collecties in tijden van het COVID-19 virus.

 

Download hier de PDF

Musea weer open na 1 juni

 

Sinds 1 juni mogen musea weer geopend worden. Wat betekent dit voor – met name kleinere – musea? Welke voorwaarden gelden er?

Het regeringsbesluit is genomen op advies van het Outbreak Management Team (RIVM). Deze taskforce baseert haar inschatting van de impact van de maatregelen op bijvoorbeeld alle inwoners van ons land, op de werkgelegenheid en economie, op het openbaar vervoer en op de drukte op straat. Daarover zijn nog veel vragen, en niet alleen het protocol Musea zal een deel beantwoorden, maar ook twee andere bijlagen: inrichten van je museum met inachtneming van 1,5 meter afstand, en wat doet Coronaproof inrichten met je collectie.

Voorwaarden

Voor een soepele openstelling van musea, binnen gestelde grenzen en richtlijnen, zijn voorwaarden opgesteld:

De Museumvereniging heeft een definitief protocol opgesteld voor verantwoorde heropening (download onderaan). Voorwaarde voor heropening van een museum is dat het ten minste aan het protocol voldoet.
Op basis van nieuwe inzichten van het RIVM kunnen aanpassingen van het protocol noodzakelijk blijken. In het slechtste geval gaat het om een verzwaring van de maatregelen en opnieuw tijdelijke sluiting. Meer het kan ook zijn dat gaandeweg maatregelen soepeler worden en het protocol minder strikt zal worden.

Downloads

Download de volgende documenten voor richtlijnen en handreikingen voor het openen van deuren naar collecties:

COVID-19

Heeft u nog andere vragen wat betreft COVID-19? U kunt ons altijd bereiken via info@museumconsulenten.nl