Goed bestuur en directiestatuten

Goed bestuur en directiestatuten

Het belang van goed bestuur, adequaat toezicht en transparante verantwoording wordt door iedereen onderkend. Dit is niet alleen belangrijk voor beursgenoteerde bedrijven, ook binnen de museumwereld krijgt goed bestuur steeds meer aandacht. Men ziet in dat goed bestuur, adequaat toezicht en transparantie belangrijk zijn voor het maatschappelijk verantwoord functioneren van professionele organisaties. Hier vind je niet alleen de Governance Code Cultuur, maar ook verschillende modellen en voorbeelden die je kunnen helpen de organisatie beter te besturen, beter toezicht te houden en daar een duidelijke verantwoording over af te leggen.

Downloads en literatuurtips

P&O

Governance Code Cultuur

De governance code is een instrument voor goed bestuur en toezicht in culturele organisaties. De code omvat het gehele besturingsproces: beleid, uitvoering, toezicht en verantwoording. De code helpt bestuurders en toezichthouders bewust te reflecteren op de vraag: ‘Hoe doen we het eigenlijk?’ en ‘Waarom doen we het zo?’. Het gaat er niet om of je alle regels kunt afvinken, maar of er sprake is van bewust handelen, transparantie en integriteit.

De stichting zet zich in voor een beter bestuur en toezicht bij maatschappelijke organisaties. Website 2020.

Neem contact op met een adviseur

De consulenten van het LCM helpen je graag persoonlijk verder. Afhankelijk van de provincie waar je je bevindt vaak zelfs op kosten van de provincie! Neem contact op met je dichtstbijzijnde consulent over de mogelijkheden.

Of zoek een leverancier

Ben je op zoek naar een bedrijf dat je kan helpen, kijk een op deze leveranciers pagina. Daar tref je betrouwbare bedrijven die gespecialiseerd zijn in musea en erfgoed.