Verzekeren

Verzekeren

Bij verzekeren in musea, denken we aan diverse verzekeringen. Er bestaan verzekeringen voor betaald personeel, vrijwilligers, bestuur en uw organisatie zelf. En ook een verzekering van jouw eigen collectie of bruiklenen behoren tot de mogelijkheden. Maar eerst is het van belang te inventariseren welke risico’s er zijn. Pas als je dat weet, kun je beoordelen welke verzekeringen zinvol zijn om af te sluiten. Soms vallen premiekosten namelijk hoger uit dan het mogelijk financieel risico dat je loopt. Hieronder lees je er meer over.

DOWNLOADS & LITERATUURTIPS

Verzekeren

Er zijn vele verzekeraars, maar weinig verzekeraars die speciaal voor musea en kunst een polis hebben. Verzekeren bij een verzekeraar in de buurt hoeft geen probleem te zijn, als je maar oplet dat de meeste schade en of diefstal in musea gebeurt tijdens openingstijden. In deze checklist lees je waar je op moet letten bij het verzekeren van jouw collectie.

Verzekeren?

Waar moet je op letten bij het verzekeren van betaalde en vrijwillige medewerkers, het bestuur en de organisatie zelf? Wat zijn de acht meest voorkomende verzekeringen en hoe zorg je dat je goed, maar niet oververzekerd bent? Lees er meer over in dit document.

Spectrum-N 1.0 procedure 12

SPECTRUM kennen de meesten als dé handleiding voor hoe je een collectie beheert, documenteert en actualiseert. Maar er staan ook informatie in over het beheren en documenteren van de verzekeringsbehoeften en -regelingen van het museum ten aanzien van objecten uit de vaste collectie en van objecten waarvoor het museum tijdelijk verantwoordelijk is. Deze informatie vind je in procedure 12 Verzekering en indemniteit. Via de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed kun je na registratie de handleiding downloaden.

CURSUS

Verzekeren

Veel provinciale erfgoedhuizen en museumconsulenten geven trainingen en cursussen op diverse gebieden. Raadpleeg voor het actuele overzicht in jouw provincie de cursuspagina.

 

 

IEMAND SPREKEN?

Neem contact op met een adviseur

De consulenten van het LCM helpen je graag persoonlijk verder. Afhankelijk van de provincie waar je je bevindt vaak zelfs op kosten van de provincie! Neem contact op met de dichtstbijzijnde consulent over de mogelijkheden.

 

 

VERDER PRATEN

Verzekeren

Ken je collega’s met wie je van gedachten kunt wisselen op het gebied van verzekeren? Laat het ons weten!

Verzekeren

Bij verzekeren in musea, denken we aan diverse verzekeringen. Er bestaan verzekeringen voor betaald personeel, vrijwilligers, bestuur en uw organisatie zelf. En ook verzekering van uw eigen collectie of bruiklenen behoren tot de mogelijkheden. Maar eerst is het van belang te inventariseren welke risico’s er zijn. Pas als u dat weet, kunt u beoordelen welke verzekeringen zinvol zijn om af te sluiten. Soms vallen premiekosten namelijk hoger uit dan het mogelijk financieel risico dat u loopt. Hieronder leest u er meer over.

DOWNLOADS & LITERATUURTIPS

Verzekeren

Er zijn vele verzekeraars, maar weinig verzekeraars die speciaal voor musea en kunst een polis hebben. Verzekeren bij een verzekeraar in de buurt hoeft geen probleem te zijn, als u maar oplet dat de meeste schade en of diefstal in musea gebeurt tijdens openingstijden. In deze checklist leest u waar u op moet letten bij het verzekeren van uw collectie.

Verzekeren?

Waar moet u op letten bij het verzekeren van betaalde en vrijwillige medewerkers, het bestuur en de organisatie zelf? Wat zijn de acht meest voorkomende verzekeringen en hoe zorgt u dat u goed, maar niet oververzekerd bent? U leest er meer over in dit document.

Spectrum-N 1.0 procedure 12

SPECTRUM kennen de meesten als dé handleiding voor hoe u een collectie beheert, documenteert en actualiseert. Maar er staan ook informatie in over het beheren en documenteren van de verzekeringsbehoeften en -regelingen van het museum ten aanzien van objecten uit de vaste collectie en van objecten waarvoor het museum tijdelijk verantwoordelijk is. Deze informatie vindt u in procedure 12 Verzekering en indemniteit. Via de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed kunt u na registratie de handleiding downloaden.

CURSUS

Verzekeren

Veel provinciale erfgoedhuizen en museumconsulenten geven trainingen en cursussen op diverse gebieden. Raadpleeg voor het actuele overzicht in uw provincie de cursuspagina.

 

 

IEMAND SPREKEN?

Neem contact op met een adviseur

De consulenten van het LCM helpen u graag persoonlijk verder. Afhankelijk van de provincie waar u zich bevindt vaak zelfs op kosten van de provincie! Neem contact op met uw dichtstbijzijnde consulent over de mogelijkheden.

 

 

VERDER PRATEN

Verzekeren

Kent u collega’s met wie u van gedachten kunt wisselen op het gebied van verzekeren? Laat het ons weten!